Aileler, çoğunlukla idrar kaçırma ve kaka kaçırma şikayetinin nedenlerini psikolojik veya genetik kökenli olduğunu düşünerek zamanla geçeceğine inanmaktadırlar. Bu nedenle aileler, tedavi sürecini erteleyerek, farkında olmadan sorunların daha da büyümesine ve karmaşık hale gelmesine sebep olabilmektedir.
Zamanla iyileşir düşüncesiyle tedavi edilmeyen çocuklarda sosyal izolasyonlar meydana gelerek; arkadaşlarında kalmak istememe, yatılı gezilere gidememe ve yalnız kalma isteği gibi sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu izolasyon ilerleyen dönemlerde çocuklarda özgüven eksikliği, içine kapanıklık, utangaçlık ve çaresizlik gibi psikolojik sorunlara yol açabilmektedir.
Daha da önemlisi pelvik taban kaslarındaki fonksiyonel bozukluğu, çocuklarda idrar kaçırmadan; mesanede idrar kalmasına, mesanedeki idrarın böbreklere geri kaçmasına ve böbrek yetmezliğine kadar giden problemlere yol açabilmektedir.
Çocuğunuzun bu problemleri yaşamaması adına kliniğimizde “Pelvik Taban Kas Rehabilitasyonu” hizmeti vermekteyiz. Aşağıdaki hastalık grupları bizim bu tedavimizden yararlanabilmektedir:
- Gündüz idrar kaçırma
- Gece idrar kaçırma (Enürezis - Yatak ıslatma)
- Kabızlık
- Kaka kaçırma
- Sık idrara gitme – sık sık sıkışma belirtileri
- Vezikoüreteral reflü (İdrarın böbreğe geri akışı)
- Tekrarlı idrar yolu enfeksiyonu
- Pelvik ağrı
- Aşırı aktif mesane
- Az aktif mesane
- Giggle (Kıkırdama) inkontinansı
- Nörojen mesane
- Anorektal malformasyonlar